De initiatiefnemers van de ontwerpprijsvraag WHO CARES brengen een advies uit over wonen en zorg. WHO CARES bestaat uit Humanitas, de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving en de Rijksbouwmeester. In de adviesbrief geven de initiatiefnemers aan dat het tijd is voor een nieuwe kijk op wijken, wonen en zorg met oog voor technologische innovatie. 

 

Community of Praktice

De vergrijzing, veranderende zorg en de tendens zo lang mogelijk thuis wonen zorgen voor andere eisen op het gebied van zorg en wonen. De huidige woonwijken zijn niet berekend op deze veranderen. Daarom pleit WHO CARES voor de oprichting van een Community of Praktice (CoP). In het CoP gaat het om het delen en leren van de volgende inventarisaties:

 

  • Wat leren we van de ingediende plannen, welke elementen zouden breder toepasbaar zijn en wat helpt dan om die toe te passen, zodat het volume van de innovaties vergroot wordt?

  • Wat hebben de vier gemeentes nodig die de plannen van de winnaars gaan implementeren?
  • Welke andere kansrijke initiatieven zijn er op dit moment bij andere partijen, zoals bijvoorbeeld bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie of het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, en hoe kan kruisbestuiving leiden tot versnelling en meer volume?

 

Download de adviesbrief van WHO CARES hieronder.Bron: KCWZ

Externe links:
Kenniscentrum Wonen Zorg - Briefadvies Who CaresDownloads:
KcwZ- Briefadvies WHO CARES


Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken