Het ministerie van VWS ondersteunt werkgevers in zorg en welzijn via Sectorplan Plus in menselijk arbeidskapitaal. Sectorplan Plus is een meerjarige subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers en opscholing binnen de organisatie. De situatie op de arbeidsmarkt van nu en in de toekomst vraagt om een extra impuls. 

Aanvragen Sectorplan Plus 

Vanaf 1 mei is het tweede tijdvak SectorplanPlus geopend. Werkgevers kunnen vanaf 15 mei tot en met 15 juni aanvragen indienen. Voor het tweede tijdvak is € 80 miljoen euro beschikbaar op basis van cofinanciering. De aanvragen moeten bijdragen aan het behalen van de doelen die in de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten gesteld zijn.

1e tijdvak Sectorplan Plus

Ruim 1250 werkgevers over alle branches hebben ingetekend op het eerste tijdvak. De minister van VWS heeft daarom het bedrag voor het eerste tijdvak verhoogd  van € 30 miljoen naar € 80 miljoen, waarmee naar verwachting zo’n 58.500 scholingstrajecten, met cofinanciering, worden uitgevoerd. Ongeveer 2/3 van de subsidie komt beschikbaar voor organisaties die actief zijn in de VVT sector, het overige bedrag komt beschikbaar voor de overige sectoren binnen Zorg en Welzijn. 113 werkgevers uit de gehandicaptenzorg hebben ingetekend voor het eerste tijdvak voor in totaal een gereserveerde subsidie van € 14,5 miljoen. Het aantal deelnemers voor de Gehandicaptenzorg bedraagt iets meer dan 10.500.

Download hieronder het Programma van eisen van Sectorplan Plus.Bron: VGN en Sectorplan Plus

Externe links:
VGN - Tweede tijdvak SectorplanPlus Zorg & Welzijn nu geopendDownloads:
Sectorplan Plus - Programma van eisen 2e tijdvak


Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken