Sturing en beheersing van zorgafdelingen ligt steeds vaker bij zorgprofessionals, door onder andere de inzet van zelforganisatie. Naast de zorgtaken en de bijbehorende administratieve taken zijn zorgprofessionals hierdoor ook deels verantwoordelijk geworden voor de financiële exploitatie van hun team en in sommige gevallen zelfs van hun afdeling. Veelal zijn zorgprofessionals niet opgeleid voor deze taken en ontbreekt de affiniteit met bedrijfsvoering. Als controller heb je de uitdaging om de zorgprofessional mee te nemen in de bedrijfsvoering van de zorgteams.

Steeds meer verantwoordelijkheden komen te liggen bij de zorgprofessional. Naast de zorgtaken en bijbehorende administratieve taken zijn zorgprofessionals ook deels verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het team. Maar hoe zorg je als controller voor een betere verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering?

Daar heeft Yvonne van der Vat, Finance Consultant Healthcare Baker Tilly Berk, een artikel over geschreven dat u in z’n geheel kunt lezen door te klikken op de link “Wees een startpunt van de verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering”.

Heeft u na het lezen van de blog interesse gekregen in het onderwerp en wilt u hier meer over leren? Neem dan deel aan de Workshop – De verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering.
Klik hier om u middels de website van Baker Tilly Berk aan te melden voor de workshop.

De verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering is een steeds belangrijker thema binnen de langdurige zorg. Naar aanleiding hiervan heeft Yvonne van der Vat, samen met een aantal andere Finance Professionals, een boek geschreven: Zorgroman, de verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering. Het inkijkexemplaar, te vinden onder downloads, laat u alvast kennis maken met de eerste twee hoofdstukken van de Zorgroman. U krijgt door het volgen van de workshop een digitale versie van de Zorgroman cadeau.

Lees hieronder verder.

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken