Per 1 januari 2019 wordt het lage btw-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Deze stijging compenseert de verlaagde tarieven in de inkomstenbelasting en verlegt de belasting op arbeid naar belasting op consumptie. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de zorgsector en welke maatregelen moeten worden getroffen?

Het lage btw-tarief is bedoelt voor goederen en diensten die voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar moet zijn. In de zorg wordt dit tarief toegepast op onder andere voedingsmiddelen en genees- en hulpmiddelen.

De verhoging van het btw-tarief zal in de overgangsperiode leiden tot verhoging van de administratieve lasten. Het kabinet wil ondernemers echter niet met onnodig veel administratieve lasten belasten. Daarom zal de belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden. Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën in een debat met de Tweede Kamer aangekondigd.

Benieuwd wat de gevolgen van de btw-verhoging zijn, wat u te doen staat en welke tips relevant zijn voor u? Lees dan hieronder verder.Bron: AAG

Externe links:
Welke impact heeft de btw-verhoging op uw zorgorganisatie?Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken