Een nieuwe regeling die acute geestelijke gezondheidszorg ook in dunbevolkte gebieden moest garanderen, wordt toch niet per 2019 ingevoerd. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders konden het hierover niet eens worden. Daardoor kan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ook de nieuwe bekostiging niet invoeren, zo maakt de zorgautoriteit bekend.

In de zomer heeft de NZa de regelgeving voor 2019 bekend gemaakt. Daarin was ook de nieuwe bekostiging van de acute ggz opgenomen. Hiermee konden ggz-aanbieders en verzekeraars per regio afspraken maken over de organisatie van de acute ggz, zodat die ook in dunbevolkte gebieden goed geregeld is. Voorwaarde voor deze bekostiging was inschrijving van de generieke module door zorgverzekeraars en zorgaanbieders bij het Zorginstituut.

Inmiddels is duidelijk dat zorgverzekeraars en zorgaanbieders hun steun voor inschrijving per 2019 van de generieke module intrekken. Hierdoor is de NZa genoodzaakt om nu nog de nieuwe regels voor de acute ggz terug te draaien. Dat betekent dat de in 2018 bestaande regelgeving met crisis-dbc’s in 2019 blijft gelden.

Lees hieronder verder wat hiervan de consequenties zijn.Bron: NZa

Externe links:
In 2019 geen nieuwe bekostiging acute ggz
Circulaire - Vaststelling regelgeving ggz en fz 2019 - CI/18/30c


Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken