Door zorg op afstand effectief in te gaan zetten zou de helft van de ziekenhuispatiënten naar huis kunnen. Althans, als zowel medische professionals als patiënten digitaal vaardig worden. Yvonne van Rooy, scheidend voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, vertelde dit tijdens haar afscheidscongres.

“De patiënt krijgt een nieuwe rol met veel meer regie over zijn eigen behandeling. De medisch specialist komt meer op afstand te staan, terwijl de verpleegkundige meer opschuift richting de werkzaamheden van de specialist.” Volgens Van Rooy is een belangrijke rol weggelegd voor fabrikanten. “Zij moeten er voor zorgen dat hulpmiddelen en zelfmeetapparatuur bijzonder gebruiksvriendelijk zijn.”

Van Rooy voorspelt dat wanneer een deel van de eenvoudige patiënten niet meer in het ziekenhuis komt, artsen en verpleegkundigen meer tijd overhouden voor de complexe patiënten.
 
Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
Scheidend voorzitter NVZ: 'Zorg op afstand is belangrijkste innovatie'Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken