Bij het realiseren van persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s) lopen instellingen in de ouderenzorg aan tegen softwareleveranciers die hun software afschermen. Maarten van Rixtel, voorzitter van de ActiZ-commissie Informatisering, wil dat de overheid ingrijpt.

Dat blijkt uit eerdere verkenningen en de ‘versnellingskamers’ van ActiZ, dat zijn regionale bijeenkomsten waarin zorginstellingen onderzoeken wat pgo’s zijn en wat het van hen vraagt om hiermee te gaan werken. Een versnellingskamer levert een actieplan op om de eerste stappen te kunnen zetten en ze geven ActiZ zicht op de beperkingen die zorginstellingen tegenkomen bij de voorbereiding op de komst van pgo’s.

Van Rixtel verwacht niet dat deze beperkingen kunnen worden opgelost zonder druk van de overheid. Hij hoopt dan ook op een brief van de minister waarin wordt aangegeven dat hij meer regie gaat nemen en een rol gaat spelen in het afdwingen van het openstellen van applicaties van softwareleveranciers waar zorginstellingen mee werken.

Lees hieronder verder.Bron: Zorgvisie

Externe links:
ActiZ: ‘Minister, dwing open software af’Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken