Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) geeft tien miljoen euro uit aan 34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten. Vanaf september kunnen jongeren zich vrijwillig aanmelden voor de maatschappelijke diensttijd. Tot die tijd oefenen organisaties en jongeren met de maatschappelijke diensttijd, die in het regeerakkoord is vastgelegd.

Intussen zijn er nu ruim 70 projecten, in allerlei sectoren, zoals media, cultuur en musea, onderwijs, techniek en ICT, zorg en klimaat, duurzaamheid en circulaire economie. “Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren iets voor een ander, doen ze nieuwe ervaringen op en ontmoeten ze mensen die ze anders niet zo snel tegen het lijf zouden lopen”, zegt    staatssecretaris Blokhuis. “Jongeren kunnen daar zelf hun voordeel mee doen en allerlei waardevolle maatschappelijke doelen – van de sport tot klimaat tot cultuur – natuurlijk ook.”

Tijdens de beoordelingsprocedure van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor zorgonderzoek en innovatie, sprongen er volgens het jongerenpanel en de experts een aantal projecten uit: ‘Werken aan een groene toekomst’, ‘Wake up your mind!’ en ‘Urban Talentz’.

– Via het project ‘Werken aan een groene toekomst’ kunnen jongeren die zijn vastgelopen op school of met werk aan de slag op een ervaringsplek bij milieuorganisaties. Daar werken ze met milieuprofessionals aan een eerlijk en duurzaam Nederland. 
– ‘Wake up your mind!’ biedt jongeren en jonge statushouders de kans om zich samen in te zetten voor goede integratie van vluchtelingen in onze samenleving. - Vanuit het project ‘Urban Talentz’ gaat een team van jonge ervaringsdeskundigen aan de slag om kwetsbare jongeren aan een ervaringsplek te helpen in uiteenlopende sectoren, van duurzaamheid tot ICT tot welzijn. Het gaat om jongeren met veelal een multiculturele achtergrond die normaal gesproken niet zo snel starten met vrijwilligerswerk.

Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
VWS geeft 10 miljoen aan projecten maatschappelijke diensttijd
34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten van start


Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken