Zorgbestuurders worden door de IGJ opgeroepen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een harde Brexit. ‘Om problemen te voorkomen is het van groot belang dat zorgbestuurders een inventarisatie maken van producten uit het Verenigd Koninkrijk’, aldus Korrie Louwes, hoofdinspecteur bij de IGJ.

In het geval van een no-deal Brexit, is er na 29 maart 2019 geen overeenkomst meer tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor kunnen zich direct enkele problemen voordoen met betrekking tot de beschikbaarheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. ‘De IGJ zal daarom de komende tijd goed de vinger aan de pols houden. We werken samen met de douane, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), het RIVM en het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen hier zo min mogelijk onder zal lijden’, vertelt Louwes.

Om mogelijke problemen in beeld te krijgen kan men de Brexit Impact Scan doen (zie externe link). Aan de hand van een aantal vragen laat de scan de impact van de Brexit voor een zorgaanbieder zien. Zaken die aan de orde komen zijn: invoer, uitvoer, intellectueel eigendom, gebruik van digitale diensten, vervoer en toeleveranciers.

Lees hieronder verder.Bron: Zorgvisie

Externe links:
IGJ vraagt zorgbestuurders zich voor te bereiden op harde Brexit
CBG brengt kritische medicijnen uit Verenigd Koninkrijk in kaart
Brexit Impact Scan

Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken