Na branchevereniging ActiZ wil ook Zorgverzekeraars Nederland (ZN) af van de huidige verdeelsleutel van de kwaliteitsgelden voor de ouderenzorg. Uit de nieuwste inkoopmonitor langdurige zorg blijkt volgens ActiZ eens te meer dat aanbieders niet met de regeling uit de voeten kunnen. Meer dan de helft slaagt er haast niet in om aan de vereisten te voldoen; 81 procent hiervan vindt de regeling administratief belastend en 61 procent verwacht problemen bij de verantwoording.

De minister eist dat 85 procent van het geld wordt ingezet voor het aantrekken van nieuw personeel. De overige 15 procent mag worden ingezet voor innovatie. ActiZ suggereert al geruime tijd dat deze percentages niet realistisch zijn, gezien de krapte op de arbeidsmarkt. De beroepsvereniging van zorgfinancials berekende onlangs dat als gevolg hiervan tot mogelijk veertig procent van de kwaliteitsgelden op de plank zal blijven liggen.

Op 28 maart biedt Finance4Care een workshop Kwaliteitsgelden VVT aan. U kunt zich opgeven middels de website van Baker Tilly. Klik hier voor meer informatie en/of opgave.

Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
Veld eensgezind over afschaffing verdeelsleutel kwaliteitsgelden
Workshop Kwaliteitsgelden VVT - 28 maart


Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken