CNIO staat voor Chief Nursing Information Officer. Iemand met een verpleegkundige achtergrond die zich op strategisch niveau bezighoudt met ICT in de zorg.
Verpleegkundige Jeroen Windhorst-Sjauw En Wa zag zijn kans schoon om iets aan zijn frustraties over ICT in de zorg te doen door bij een software aan de slag te gaan. Hij is oprichter en voorzitter van het Nederlandse CNIO netwerk.

“Toen ik bij Epic werkte gaf ik demo’s in ziekenhuizen. Het viel me op dat verpleegkundigen tijdens de demo vaak enthousiast waren, maar zodra ze echt met de software aan de slag moesten nam dat enthousiasme af. Toen ik de eerste CNIO in Nederland, Jacqueline de Leeuw, ontmoette, dacht ik: daar draait het om. Verpleegkundigen moeten zelf over ICT meedenken. En dan niet alleen op klein implementatieniveau – dit vakje moet daar en dat vakje moet daar – maar echt op strategisch niveau: wat helpt ons in ons vak? Hoe kunnen we de zorg beter en efficiënter maken? Wat werkt voor de patiënt? Nu gebeurt veel vanuit de leveranciers, de ICT-afdeling en het bestuur: hier is het systeem, succes ermee. Een CNIO spreekt de taal van de mensen op de vloer en kan de verbinding leggen tussen verpleegkundigen, de VAR, de ICT-mensen en de Raad van Bestuur”, aldus Jeroen.

Lees hieronder verder.Bron: V&VN

Externe links:
Waarom iedere zorginstelling een CNIO verdientDownloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken