Bestuursvoorzitter José van Vliet van ViVa! Zorggroep wil af van het Kwaliteitskader in de Verpleeghuiszorg. In dit kader staat gedetailleerd beschreven hoe zorg moet worden geboden. Daarmee ondergraaft het de zelfstandigheid en professionaliteit van de medewerkers. Ook bemoeilijkt het passende oplossingen voor het personeelstekort.

“Laat ze dat stomme kwaliteitskader loslaten,” zegt Van Vliet tegen ondervrager Willem Wansink in het aprilnummer van Skipr magazine. “Prima dat we goede kwaliteit moeten leveren, maar het ministerie van VWS kan best meer vertrouwen hebben in het verantwoordelijkheidsgevoel en de professionaliteit van onze medewerkers.”

Zij ergert zich vooral aan de regels voor de zogeheten kwaliteitsgelden. “Als wij aan alle normen voldoen, dan hebben we dit jaar recht op 5 miljoen euro extra. Dat geld moet worden besteed aan arbeidsintensieve handen aan het bed. Terwijl er over drie, vier jaar een hele groep mensen is gepensioneerd, de instroom altijd lager is en er nog minder handen aan het bed zijn.” 

Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
Topvrouw ViVa!: 'Schaf kwaliteitskader verpleeghuiszorg af'Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken