Technologische ontwikkelingen, zoals digitalisering, blockchain, big data en robotisering gaan snel. Om effectief in te spelen op deze ontwikkelingen en de concurrentie voor te blijven, is het noodzakelijk om te innoveren. Het vergroten en structureren van de innovatiekracht binnen uw organisatie vraagt ook iets van uw leiderschap. Innoverende teams functioneren doorgaans niet effectief zonder te weten waar u als ondernemer heen wilt. Sterker nog, chaos ligt op de loer. De vraag is: hoe wordt u een innovatieve leider?

Om de bedrijfscultuur om te buigen naar een innoverende organisatie, moet een leider zelf het gewenste gedrag laten zien. Dit gedrag bestaat niet alleen uit harde managementvaardigheden. De essentie van leiderschap is het nemen van goede beslissingen en zorgen dat anderen die beslissingen begrijpen, volgen en omarmen. Een innovatieve leider maakt het verschil door te inspireren en motiveren, door het creëren van gemeenschappelijke belangen en ideale omstandigheden te faciliteren. Persoonlijke competenties en voorkeursstijl van de leider kunnen de innovatiekracht maken of breken.

Lees hieronder verder.Bron: Baker Tilly

Externe links:
Drie tips om innovatiekracht binnen de organisatie te vergrotenDownloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken