Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) begint in juli 2019 met het landelijk uitrollen van de versnelde indicatiestelling binnen zeven werkdagen, laat minister De Jonge weten. ActiZ is blij dat het indicatieproces minder tijd gaat kosten, maar is waakzaam voor mogelijke extra administratieve lasten voor de zorgaanbieder.

Het doel van de versnelde werkwijze is de indicatiestelling binnen zeven (netto) werkdagen af te ronden. Voorwaarde is dat de aanmelder alle benodigde gegevens digitaal bij het CIZ aanlevert. Het moet gaan om een administratief en inhoudelijk complete aanvraag. Als informatie ontbreekt tellen de dagen waarop gewacht wordt niet mee. Het CIZ beperkt intern het aantal overdrachtsmomenten waardoor het proces sneller verloopt en indicatiebesluit eerder kan worden afgegeven. Er worden ten opzichte van het reguliere aanvraagproces geen aanvullende eisen gesteld aan de zorgaanbieder, zo stelt het CIZ.

Bij downloads vind u o.a. de rapportage ‘Werkwijze CIZ versnelt’ dat de minister met zijn brief naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees hieronder verder.

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken