Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het National eHealth Living Lab (NeLL – het onafhankelijke, wetenschappelijke kennisplatform voor e-health) zijn een intentieovereenkomst overeengekomen en gaan samenwerken om wetenschappelijke onderbouwing en goed gebruik van e-health toepassingen in Nederland te stimuleren.

Betrouwbare online-informatie en e-health-toepassingen maken zelfregie en zelfzorg mogelijk. Met Thuisarts.nl heeft het NHG in 2012 het voortouw genomen op benaderbare en onafhankelijke gezondheidsinformatie voor zorggebruikers en huisartsen in Nederland. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag, vele prijzen en bewezen effectiviteit in het afvangen van korte en telefonische huisartsconsulten is Thuisarts.nl van grote waarde voor de zorg in Nederland en zijn er mogelijkheden om deze waarde nóg verder te doen toenemen, bijvoorbeeld door een sterkere triagefunctie of een koppeling met wegwijzers voor gezondheidsapps of andere medische technologie.

“Veel Nederlanders raadplegen bij zorgvragen tegenwoordig als eerste Thuisarts.nl. Onderzoek wijst uit dat de bestaande site de bezoekers dusdanig adviseert dat zij minder vaak contact opnemen met de huisarts. Wij zijn ervan overtuigd dat de informatie nóg specifieker op de persoon toegesneden kan en dat het waardevol is Thuisarts.nl uit te breiden met voorlichting over relevante en wetenschappelijk bewezen effectieve e-health-toepassingen. Wij kijken er erg naar uit dit samen met NHG op te pakken”, aldus Niels Chavannes, hoogleraar Huisartsgeneeskunde, in het bijzonder e-healthtoepassingen in disease management en oprichter van NeLL.

E-health kan ook bijdragen aan meer zelfregie. Indien de tool betrouwbaar is en goed gebruikt wordt, kan e-health meer inzicht geven in de eigen gezondheid, zet een app aan tot het maken van gezonde leefstijlkeuzes, of zorgt het voor beter gebruik van medicatie. Voor zorgprofessionals draagt e-health bij aan het bieden van persoonsgerichte zorg en kan het helpen bij een meer efficiënte praktijkvoering.

Lees hieronder verder.

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken