Een te hoge druk van administratieve lasten hebben een nadelig effect op de gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van IZZ. Om er achter te komen in welke mate iemand last heeft van regeldruk heeft IZZ een test gelanceerd. Het goede nieuws is dat ook stappen genomen kunnen worden om de regeldruk te verminderen.

Als zorgmedewerker ben je dagelijks veel tijd kwijt aan al die regels. Met een voltijdbaan ben je maar liefst 2 van de 5 werkdagen met administratie bezig. Tijd die niet aan patiënten of cliënten besteeds kan worden.

Uit de Monitor Gezond werken van IZZ blijkt dat de ene zorgprofessional meer last van regeldruk heeft dan de andere. Bij 7 van de 10 zorgmedewerkers zorgt het bijhouden van de administratie voor extra werkdruk. Daarnaast zien 2 van de 10 het nut niet in van al die regels. Er is ook een groep zorgmedewerkers die last heeft van verhoogde werkdruk én niet snapt waarvoor al die regels nodig zijn. Deze groep blijkt extra gezondheidsrisico te lopen. Ook zijn er zorgmedewerkers die het werkplezier verliezen door alle administratie. Zij kijken uit naar een andere baan buiten de zorg. Zonde, want elke zorgmedewerker is hard nodig in onze sector.

Onder het kopje downloads zijn een aantal tools te vinden, waaronder de test van IZZ.
Lees hieronder verder.

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken