Zorginstellingen staan voor grote uitdagingen om de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden in de nabije toekomst. Dit vraagt om slimme toepassing van innovatieve zorgconcepten en de inzet van moderne technologie.

Innovatie in dezorg is complex en raakt een zorgorganisatie in de kern. Een roadmap of innovatieroute geeft zicht op de belangrijkste stappen en dimensies.  
Het gaat erom dat je stapsgewijs gaat vernieuwen met de juiste timing en steeds in onderlinge samenhang. Daarbij spelen veel dimensies die in goede onderlinge samenhang ontwikkeld moeten worden.

Baker Tilly werkt volgens een innovatiemodel gebaseerd op best practices, (toezicht)kaders en ervaringvan onze specialisten, waarbij de primaire dimensies zijn: 
– Strategievorming: hoe maakt u de juiste keuzes voor uzelf en in uw (regio)keten, met welke partijen en welke innovaties kunt u inzetten? 
– Zorgprofessional en cliënt/patiënt: hoe begeleidt u uw zorgverlener en cliënt/patiënt en zorgt u dat gebruik van de innovatie opschaalt? 
– Hoe blijft u een aantrekkelijke werkgever? 
– Financiering: hoe werkt u een gezonde business case uit met oog voor de te realiseren waarden? Zijn er subsidies beschikbaar en hoe realiseert u de opstart- en structurele bekostiging? 
– Implementatie: hoe passen innovaties in uw huidige omgeving en systemen? Hoe richt u de patiëntreizen zo optimaal mogelijk in en benut u de kansen van de beschikbare data?  
– Exploitatie: hoe neemt u een innovatie goed in beheer en voert u governance uit over wijzigingen zodat de operatie effectief blijft? 
– Compliance: aan welke regels moet u voldoen en hoe toont u aan dat u uw uiterste best doet?

Op de website van Baker Tilly kunt u de brochure ‘Aandachtspunten voor effectieve zorgvernieuwing’ gratis downloaden. 
Lees hieronder verder.Bron: Baker Tilly

Externe links:
ZorginnovatieDownloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken