Zorgverleners hoeven voortaan hun BIG-nummer niet meer op brieven en rekeningen te vermelden. Dit staat in het ontwerpbesluit van minister Bruins. Het BIG-nummer moet wel worden vermeld op de website van de zorgverlener, in e-mails met cliënten en eventueel in de spreekkamer.

Het ministerie van VWS heeft dit bekendgemaakt aan het begin van de consultatieronde BIG-registratie, die 9 juli is begonnen. Tot 1 oktober kunnen zorgverleners reageren op het besluit van Bruins over het zichtbaar voeren van het BIG-nummer.

De afgelopen periode is er veel overlegd door Bruins met beroeps- en brancheorganisaties, Zorgverzekeraars Nederland en de Patiëntenfederatie Nederland, over hoe het communiceren van het BIG-nummer er in de praktijk moet uit komen te zien. Tijdens deze gesprekken was veel aandacht voor de administratieve lasten voor de invoering van de maatregel en is de afspraak gemaakt dat er voldoende tijd komt voor de invoering van de nieuwe regels. Het overleg heeft geleid tot aanpassingen.

Het doel van Bruins is om het aangepaste besluit uiterlijk 1 januari volgend jaar te publiceren en op 1 juli 2020 in werking te laten treden. Tot het nieuwe besluit in werking treedt, handhaaft de IGJ de huidige verplichting niet.

Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
Minister: BIG-nummer in e-mails, website en wachtkamerDownloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken