Slechts één op de vijf zorgmedewerkers gelooft dat het actieplan ‘(Ont)Regel de zorg’ daadwerkelijk gaat leiden tot verlichting van de regeldruk. Vooralsnog ervaart slechts iets meer dan een derde van zorgmedewerkers minder papieren rompslomp en zegt 28 procent tijd te besparen sinds de introductie van het plan.

Dit blijkt uit onderzoek van ict-dienstverlener Ictivity

in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect onder ruim 500 medewerkers van Nederlandse zorginstellingen. Niet alleen het verminderen van de papieren rompslomp en het besparen van tijd blijven uitdagingen. Ook de realisatie van een uniforme werkwijze blijft achter, zo komt uit onderzoek naar voren. Slechts 30 procent merkt hier verbetering in. Daarnaast zegt eveneens 30 procent van de zorgmedewerkers nu een standaardisering van informatie-uitwisseling te ervaren.

In het onderzoek

hebben zorgmedewerkers ook de ruimte gekregen om hun visie op het actieplan toe te lichten. Zo reageert een zorgmedewerker uit de ouderenzorg: “De zorg blijft landelijk een uitdaging in alle sectoren. Wanneer wordt er eens aan de uitvoerenden gevraagd wat werkbaar is in plaats van aan iemand die vanachter een bureau zaken bedenkt die tijd en geld kosten, maar uiteindelijk niets opleveren.”

Wilbert van Beek, Commercieel Directeur bij Ictivity, vult aan: “ICT kan een belangrijke rol spelen in verlagen van de administratieve lasten in de zorg. De technologie moet echter zo ingestoken worden dat het de zorgverlener helpt en dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger maakt. Alleen door te beginnen bij de behoeften van de medewerker kan daadwerkelijk een verschil worden gemaakt.”

Lees hieronder verder.Bron: Ictivity

Externe links:
Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
Dossier ICT: de digitale stand van zaken in de zorg


Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken