De IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) waarschuwt dat er valse Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) in omloop zijn. De Inspectie vraagt instellingen personeelsdossiers te controleren op vervalste verklaringen.

De overheidsdienst Justis, die personen screent en VOG’s afgeeft, ontving een melding van een detacheringsbureau die vervalste VOG’s aantrof in zijn administratie. De VOG’s waren onder andere aangevraagd voor het werken in de jeugdzorg. Het bureau heeft tevens aangifte gedaan bij de politie.

De Inspectie heeft diverse brancheorganisaties gevraagd hun leden te informeren. De belangrijkste boodschap is dat (jeugd)zorginstellingen en de partijen die personeel leveren aan deze instellingen, altijd om een originele VOG moeten vragen. De instelling is verplicht de VOG te controleren op echtheidskenmerken. Het papier is onder meer voorzien van een raster, het blauwe Rijkslogo, een karakteristiek golvend watermerk en een hologram. De komende tijd zal de inspectie hier extra op toezien.

Lees hieronder verder.Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Externe links:
Inspectie waarschuwt voor vervalste VOG’s
Vervalste Verklaringen Omtrent het Gedrag in omloop
Wat is een VOG?

Downloads:Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken