De zorgratings van 900 zorginstellingen laten een wisselend financieel beeld zien. De geestelijke gezondheidszorg blijft financieel zorgelijk. Bijna een derde van de sector valt onder de categorie ‘zwakke kredietwaardigheid’ en kent daarmee een rating van B+ of lager. De gehandicaptenzorg kent relatief de meest positieve financiële uitgangspositie. Met name bij zorginstellingen actief in de langdurige zorg zijn de financiële ratio’s, zoals solvabiliteit en resultaat, de afgelopen jaren sterk verbeterd. De operationele ratio’s laten daarentegen een dalende trend zien. Waarbij het ziekteverzuim en het personeelsverloop het meest in het oog springen.

Voor het tiende jaar op rij is met de benchmark zorgrating voor circa 900 zorginstellingen hun meest recente financiële positie geanalyseerd. De individuele zorgrating komt tot stand op basis van zestien variabelen. Dit geeft een goed beeld van de financiële ontwikkelingen van de sector. De rating maakt onderscheid in vier deelsectoren.

De uitgebreide resultaten van de vier deelsectoren zijn terug te vinden in de volledige benchmark (zie downloads). Hierin is per deelsector de spreiding van de ratings en de ZR-matrix weergegeven. Tevens is van alle onderliggende variabelen de mediaan van de afgelopen vijf jaar weergegeven.

Lees hieronder verder.Bron: CM web

Externe links:
Zorgrating benchmark 2019: Grote financiële verschillen tussen zorginstellingenDownloads:
Benchmark zorgrating 2019


Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken