Bonden en werkgevers hebben na lang onderhandelen een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de gehandicaptensector. Die voorziet onder meer in een flinke loonsverhoging en maatregelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 2,5 jaar (1 april 2019 – 1 oktober 2021). De werknemers krijgen in 2020 en 2021 een structurele loonsverhoging van in totaal bijna 8 procent. Dat is inclusief een eindejaarsuitkering die werknemers in december van dit jaar ontvangen.

Eenmalige uitkeringen

Daarnaast volgen de komende 2,5 jaar drie eenmalige uitkeringen van in totaal 4 procent. Voordat de vorige besprekingen voor de zomer vastliepen, boden de werkgevers nog een loonsverhoging van gemiddeld 2,5 procent per jaar.

Beide partijen spraken bovendien af samen activiteiten te gaan uitvoeren ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de sector. Dat betekent dat onder meer wordt gekeken naar het terugdringen van de werkdruk en verbetering van de roosters. De bonden zullen het resultaat binnenkort aan hun leden voorleggen.

Lees hieronder verder.Bron: Skipr

Externe links:
Werkgevers trekken beurs bij nieuwe cao gehandicaptenzorg

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken