Er moet een einde komen aan het tijdschrijven in de jeugdzorg. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) afgesproken met de bonden FNV en CNV, Jeugdzorg Nederland en de VNG. Voor veel professionals in de jeugdzorg betekent dit dat ze vele uren per week minder kwijt zijn aan papierwerk en straks meer tijd over hebben voor zorg en ondersteuning aan kinderen. De betrokken partijen kwamen in Rotterdam bijeen tijdens de landelijke (regel)schrapweek in de jeugdzorg.

Regelschrapsessies

In de afgelopen periode hebben meerdere regelschrapsessies en bijeenkomsten plaatsgevonden met jeugdprofessionals, aanbieders en gemeenten. Professionals gaven daarin aan veel moeite te hebben met tijdschrijven. Zorgprofessionals moeten per uur of zelfs in minuten aangeven welke handeling of interventie ze hebben verricht.

Tijdschrijven

Deze vorm van tijdschrijven wordt geregeld afgesproken in contractafspraken tussen gemeenten en aanbieders, maar het komt ook voor dat aanbieders zelf deze vorm van verantwoording aan onderaannemers en hun werknemers opleggen. De reden hierachter is dat gemeenten en aanbieders en detail grip willen krijgen op de kosten.

Lees hieronder verder.Bron: Rijksoverheid

Externe links:
Einde in zicht voor tijdschrijven in de jeugdzorg

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken