ActiZ, Zorgthuisnl, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU’91 presenteren een geheel vernieuwde en gebruiksvriendelijke Arbocatalogus VVT. In deze versie worden teams én medewerkers met praktische tips gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met gezond en veilig werken.

Voor werkgevers én werknemers

De Arbocatalogus VVT is voor medewerkers en doelgroepen die beleidsmatig bezig zijn met arbeidsomstandigheden een belangrijk kennisplatform. De praktische invulling van het arbobeleid wordt echter steeds meer belegd bij medewerkers en teams. Ook het tekort aan personeel in de VVT is een aanleiding geweest voor het vernieuwen van de arbocatalogus: aandacht voor werkplezier en het voorkomen van verzuim en verloop wordt steeds belangrijker. De nieuwe arbocatalogus speelt daarop in door relevant te zijn voor werkgevers én werknemers.

Concreet handelingsperspectief

Met name voor medewerkers is de site nu inhoudelijk geschikter gemaakt. Aan de hand van negen thema’s in de VVT, zoals fysieke overbelasting of werkdruk, wordt inzichtelijk gemaakt welke risico’s er zijn en welke richtlijnen er gelden. Bij ieder thema wordt een doorvertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk door het bieden van vele praktische tips en tools. Ook inhoudelijk is de arbocatalogus volledig geactualiseerd, compacter en duidelijker gemaakt. Essentiële informatie is gemakkelijk te vinden. Gebruikers die behoefte hebben aan verdieping (films, e-learnings, checklists en instrumenten), worden op elke pagina doorverwezen naar betrouwbare externe bronnen.

Informeer uw medewerkers

A+O VVT is een campagne gestart om de nieuwe website bij zorgmedewerkers onder de aandacht te brengen. Omdat de site met name voor hen meer handvatten biedt om gezond en veilig te werken, vragen wij ActiZ leden hun zorgmedewerkers hierover te informeren.

Toolkit downloaden

In de campagne toolkit vindt u allerlei campagnematerialen waarmee u het nieuws over de nieuwe arbocatalogus gemakkelijk kunt delen. Zoals een animatiefilm, teksten en campagnebeelden die u op uw website en/of intranet kunt plaatsen. Ook zijn er een aantal posters ontwikkeld, die u kunt ophangen in uw organisatie.

De toolkit is via de website van Arbocatalogus VVT te downloaden. Hierbij vindt u ook een toelichting en een gebruiksaanwijzing.

Download de toolkit.Bron: ActiZ

Externe links:
Vernieuwde Arbocatalogus VVT: nu ook voor medewerkers
Arbocatalogus VVT website

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken