De NVvP heeft van staatsecretaris Paul Blokhuis een brief ontvangen over de uitvoerbaarheid van de Wvggz. Hierin herhaalt Blokhuis zijn eerdere toezegging om niet te wachten met reparatiewetgeving tot de evaluatie van de wet.

Blokhuis kan de formele wetgevingsprocedure en adviesmomenten niet inkorten, wel neemt hij de suggestie van NVvP in beraad om voor de meest spoedeisende kwesties te kijken naar een snellere mogelijkheid voor reparatiewetgeving.

Ambtenaren van VWS hebben aangegeven dat reparatiewetgeving op z’n vroegst op 1 juli 2021 inwerking kan treden. Dit bericht stelde de NVvP zeer teleur, omdat de meldingen die zij van psychiaters ontvangen een chaos schetsen; de nieuwe wet overspoelt Geneesheer-Directeuren en psychiaters met complexe procedures, onuitvoerbare termijnen, onzinnige informatie- en overlegverplichtingen en bovendien een grote hoeveelheid aan brieven die te complex zijn en onnodig vaak verstuurd moeten worden. En het ergste; dit leidt niet tot betere zorg voor onze patiënten, integendeel.

Lees hieronder verder op de site van NVvP.Bron: NVvP

Externe links:
Wvggz zorgt voor chaos: NVvP vraagt ministeries om snelle reparatie

Typ hier uw zoekopdracht om de site te doorzoeken